Een pup van ons

We doen ons best om uiterst zorgvuldig te werk te gaan bij het fokken, verzorgen en socialiseren van onze pups en willen voor de pups graag een eigenaar vinden die de rest van hun leven net zo liefdevol voor ze zal zorgen als wij de eerste weken hebben gedaan.

Voordat de teef gedekt wordt willen we graag met iedereen die bij ons op de wachtlijst wil komen te staan een persoonlijk kennismakingsgesprek voeren. Dit gesprek dient met het hele gezin te zijn waarbij de pup eventueel zou komen te wonen. Tijdens dit kennismakingsgesprek willen we graag meer te weten komen over jullie zelf, jullie gezinssituatie en het soort hond waar jullie naar op zoek zijn (reu of teef, temperament). Je kunt alle vragen aan ons stellen, kennismaken met onze honden, en zien waar de pups op zullen groeien.

Voor jullie als pupkoper is het natuurlijk belangrijk dat je vertrouwen in ons als fokker hebt, maar wij als fokker willen ook graag een goed gevoel hebben bij jullie als pupkoper. Wij willen tijdens het gesprek ook graag een idee krijgen van je wensen omtrent de toekomstige pup, en wat je er wel en niet mee wilt gaan doen. Een pup kost zeker in het begin, heel erg veel tijd.

Wij vinden het fijn als de toekomstige eigenaren min of meer met ons op één lijn zitten, en in het kennismakingsgesprek komen daarom diverse onderwerpen aan de orde waarmee we een beeld willen krijgen van jullie als (toekomstige) hondeneigenaren. Als het kennismakingsgesprek van beide kanten klikt en we besluiten met elkaar in zee te gaan, dan komen jullie op de wachtlijst. 

Een paar dagen na de geboorte van de pups als we weten hoeveel reutjes en teefjes er te vergeven zijn, krijgt iedereen op de wachtlijst bericht of er voor hen een pup bij is. De keuze wie wij een pup aan kunnen bieden en wie niet hangt van meerdere factoren af, zoals het aantal puppen, voorkeuren voor een reu of teef, uiterlijke kenmerken als bv wel of geen extra kronen of een foutje in de ridge, eventuele specifieke wensen omtrent karakter, maar we laten ook ons gevoel meespelen. Wij hanteren geen 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt' systeem en geen vaste eerste/tweede/etc plekken op onze wachtlijst. We zoeken voor iedere pup het beste mandje gebaseerd op het karakter.

Als de pups net geboren zijn is voor hun eten, slapen en warmte het allerbelangrijkst. Ook zijn net geboren pups nog heel erg kwetsbaar. Als de pups rond de drie weken oud zijn willen we graag dat de pupkopers voor het eerst op bezoek komen en komen kennismaken met de pups. Ook verwachten we dat de pupkopers tussendoor nog eens langskomen voor de pups.  Rond de leeftijd van 7 weken, als het karakter van de pups duidelijker is bepalen we welke pup het best bij welke koper past.  Wij vinden het belangrijk dat onze pups een ‘gouden mandje’ krijgen en dat eigenaars tevreden zijn met hun hond; we willen voorkomen dat de hond tegenvalt en dat hij herplaatst moet worden. Daarom willen wij zelf bepalen welke pup naar welke pupkoper gaat, aangezien wij de pups 24/7 meemaken hebben wij een veel beter beeld van het karakter van de pup.  Uiteraard doen wij dit in samenspraak met de pupkoper en baseren wij onze keuze op de wensen van de pupkoper. Daarom is het prettig als mensen een open blik proberen te houden. Mocht u iemand mee willen nemen op puppybezoek (andere familieleden, vrienden ect) dan kan dat altijd in overleg. 

Onze puppen worden uiteraard gechipt door de Raad van Beheer, worden ontwormt, geënt en krijgen een Europees paspoort en stamboom. We verkopen pups met een koopcontract, info over de verzorging en een puppypakket.  Vanaf 8 weken gaan de puppen naar hun nieuwe familie, ook dan mag je voor vragen, zorgen en natuurlijke ook voor leuke dingen altijd contact met ons opnemen. Ook maken we een WhatsApp groep waarin de (nieuwe) puppy eigenaren contact met elkaar kunnen houden, vragen aan elkaar kunnen stellen en foto's en info kunnen delen.